Družba skozi teorijo REI – UVOD

Tisti, ki knjigo [psi] že poznate in tisti, ki se šele odpravljate v njen svet, ste verjetno že slišali, da je rdeča nit knjige teorija REI. Teorija REI ponuja nov pogled na delovanja našega uma, torej na procese v naši glavi, kot so čustvovanje, razmišljanje in vedenje.

Teorija pravi, da vsak človek dobiva informacije od treh različnih procesorjev hkrati. Ti se imenujejo Racio (R), Emocio (E) in Instinkt (I). Od razmerja moči med njimi pa je odvisno, kateremu bomo prisluhnili in verjeli. To predstavlja naš značaj. Za Racio je značilno, da je analitičen, logičen in da mu je denar vrednota. Emocio vse doživlja skozi slike in je brezskrben uživač, Instinkt pa oprezen, skrben in dobrodelen.

Ena od prednosti teorije REI je tudi v tem, da lahko njen model razumov, ki tvorijo značaje posameznika, preslikamo tudi na družbo. V prihajajočih tednih bomo skupaj potovali skozi značilnosti družb, ki jim vlada Insinkt, spoznavali bomo družbe, ki jim vlada Emocio ter si skozi model REI ogledali Racijevo družbo, v katero se prebivalci zahodne družbe zbujamo vsak dan. Tako bomo spoznali, kako in predvsem zakaj se družbe med seboj razlikujejo. Ta sklop praktične uporabe modela REI bomo zaključili s predstavitvijo pravične družbe. Pravična družba je koncept, ki izhaja iz modela REI in ga je mogoče prevesti v realni svet ter v konkretne praktične rešitve, ki upoštevajo dobrobit vseh prebivalcev.

Naključni obiskovalci in stari znanci, pridružite se raziskovanju praktičnih vidikov teorije REI!


Še ne poznate knjige [psi]? Več o naših treh razumih in teoriji REI si lahko preberete tukaj.

Preberite kaj o knjigi [psi] pravijo svetovni zvezdniki.

Naročite svoj izvod zdaj.


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja