Erosov značaj

Erosov značaj

Življenje Erosu šele na koncu razkrije njegov značaj, kajti njegovega ni mogoče najti med dvanajstimi razlikujočimi se človeškimi značaji. To je trinajsti značaj, pri katerem so moči razumov enakovredne:

REI

Človek s takšnim razumom ima pri vsakem miselnem procesu dve nasprotujoči si mnenji, kar pomeni, da brez vsaj dvotretjinske večine ne more sprejeti nobenega stališča. Zaradi večnega tekmovanja med seboj se njegovi trije razumi pogosto bolj razvijejo, to pa mu zagotavlja večjo objektivnost. Svetovi, ki jih gradijo ljudje s trinajstim značajem, so zato pravičnejši in bolj nepristranski pri dojemanju resnice. Takim ljudem je omogočen vpogled za kulise drugih, zato imajo veliko težav z ljudmi, ki se ne sprejemajo, kajti takšni svetovi ne prenesejo lastne resnice. Čeprav ima skoraj vsak človek zaradi pristranske ocene njegovega najpomembnejšega razuma občutek, da so njegovi razumi enakovredno razporejeni, je trinajsti značaj zelo redek – medtem ko so drugi značaji približno enako pogosti, imajo trinajsti značaj na vsakih tisoč ljudi največ štirje. Skozi zgodovino je bil simbol za človeka s trinajstim značajem kača. Kačonosec je tudi trinajsto ozvezdje in trinajsto, izbrisano znamenje zodiaka. Kača ponazarja modrost, preživetje in spoštovanost, a tudi osamljenost, kajti ljudje s tem značajem se drugim neredko zdijo vzvišeni, domišljavi in prevzetni. Trinajsti so zato pogosto občudovani, a nič manj prezirani in celo osovraženi. Zanje značilni razumnost in vsestranskost jih pogosto vodita na vrh družbe, četudi si oni tega ne želijo. Nekaj znanih osebnosti s tem značajem:

Abu al-Kvasim Mohamed
Aleksander III. Makedonski
Alfred Bernhard Nobel
Benazir Bhutto
Dalai Lama
Fidel Alejandro Castro Ruz
Indira Priyadarshini Gandhi
Jacques Rene Chirac
Jalāl ad-Dīn Muḥammad Rūmī
Jezus iz Nazareta
Julius Kambarage Nyerere
Karol Voitila
Konfucij
Leonardo Da Vinci
Mihail Sergejevič Gorbačov
Mohandas Karamchand Gandhi
Nelson Rolihlahla Mandela
Salomon
Salvador Dali
Stanley Kubrick
Stefan Konrad Raab
Willard Christopher Smith, Jr.
Zulfikar Ali Bhutto

A trinajste značaje najdemo tudi med preprostimi ljudmi. Prepoznati jih je mogoče po nenavadni karizmi, zaradi katere jim ljudje verjamejo in sledijo. Pri ljudeh s tem značajem so pogosto opazne težave v govoru, pri oblikovanju sičnikov in šumevcev. Vendar se to opazi le v jezikih, kjer je veliko takih glasov.