Vtisi znanih

“Neverjetna je! Ena izmed najboljših knjig, kar sem jih kdaj prebral.”

Novak Đoković, teniški igralec

 

“Knjiga [psi] – ena sama lepota, tako od zunaj kot od znotraj.”

Svetlana Makarovič, pisateljica

 

“Prvikrat sem knjigo prebrala, da bi dokazala, kako v njej ni ničesar, kar bi reflektiralo moj svet ali kritičnemu bralcu ponudilo presežek. Ko sem jo zaprla, sem kot bralka z dokaj visokimi literarnimi kompetencami zmedeno odkrila, da sem prebrala nekaj čisto drugega od tega, kar sem brala. To je knjiga, ki vstopi v tvoje življenje ob pravem trenutku, nakar te s svojo vsebino še oklofuta, preden te poboža. Brati jo je mogoče na več ravneh, vsaka raven ima drugačne razsežnosti, od estetskih in etičnih preko filozofskih do psiholoških in celo družbeno-angažirano. Kajti [psi] nam pomaga spoznati delovanje našega uma, kar je predpogoj za spoznavanje samega sebe in temelj osebne svobode, ki prinaša odgovornost do sočloveka in družbe. Nisem še opravila s knjigo; menim pa, da bi [psi] moral prebrati vsak in se šele potem opredeliti do ključnega vprašanja, ali so meje njegove strpnosti in razumevanja res tako prostrane in njegov duhovni kapital tolikšen, kot si domišlja. Šele potem pride na vrsto vse drugo. In to je šele začetek.”

Janja Vidmar, pisateljica, scenaristka in kolumnistka

 

“Lahko rečem, da me doslej še nobena knjiga ni tako prevzela kot [psi]. Zame je več kot le knjiga, je priložnost, da stvari ponovno ovrednotimo. Posebej so me pritegnili filozofski elementi, ki delujejo premišljeno in se z lahkotnostjo vključujejo v napeto zgodbo. Zame kot psihoterapevta je še posebej zanimiv nov psihološki model razumevanja človeške psihe, ki sem ga že uspešno uporabil pri svojem delu. To razumevanje mi omogoča veliko boljši vpogled tudi pri odkrivanju povezav in novih poti pri učinkovitem reševanju psiholoških težav.

Vsak svet v tej knjigi ima poseben šarm in na nekaterih delih me je zgodba tako osebno nagovorila, da se je branje spremenilo v nepozabno doživetje.
Z velikim pričakovanjem čakam, kakšne spremembe bo ta knjiga prinesla v svet, kot ga poznamo danes.”

Dr. Tobias Geisel, psihoterapevt

 

“Najverjetneje znova kakšna nova marketinška poteza – knjiga, polna simbolike, pomenljivih besed, knjiga, ki naj bi jo napisalo življenje, da bi svetu vrnila upanje v ljubezen – so bila moja prva razmišljanja, preden sem se lotil branja. Toda kakšna zmota! To je knjiga, ki jo vsrkavaš vase kot najdražje, najboljše zdravilo, kapljico za kapljico. Avtorju te mojstrovine velja moj globok poklon, četudi ne vem, kdo je. V življenju sem prebral že veliko knjig, ta pa dejansko kot luč razsvetljuje spoznanje o biti življenja.

[psi] je zame resnično nekaj veličastnega.”

Dr. Erih Tetičkovič, zdravnik nevrolog

 

“Ko sem knjigo prvič vzela v roke, je le malo manjkalo, da bi jo odložila, in to za vedno. Pri prvem branju se namreč nisem zavzela, da se v njej skriva povsem nov model psihologije. Šele pri drugem branju so se začele stvari povezovati in zdelo se mi je naravnost neverjetno, da bi lahko nekdo na mojem domačem terenu odkril kaj takega. Ker delam z otroki z učnim primanjkljajem, me je pritegnila nova metoda za odpravo disleksije, ki jo je predstavil pisec te knjige. Tako sem se lahko poglobila tudi v teorijo REI. Sledilo je nekaj najboljšega, kar se mi je na področju znanosti zgodilo doslej – v tej knjigi sem našla razumevanje, ki mi ga ni dal celotni študij psihologije na eni najuglednejših angleških univerz. REI je prvi model psihologije, ki mi je dejansko omogočil vpogled v dogajanje vseh procesov, ki jih proučuje ta veda. Verjamem, da je zgolj vprašanje časa, kdaj bo ta teorija osrednja tema pogovorov v najuglednejših strokovnih krogih po svetu.”

Maša Blaznik

 

“Vznemirljivo Erosovo potovanje po miselnih svetovih odpira čisto nov pogled na dojemanje sebe in sveta, ki tako postane prijaznejši in barvitejši. Želela bi si, da jo preberejo tudi naši voditelji, saj smo vsi povezani.”

Mag. Alenka Vrhovnik Težak, prva predsednica uprave Petrola

 

“Eros je duhovno bitje, sublimirano, čutno, emotivno kreativno – sledi prvinskemu nagonu iskanja odcepljene polovice jaza, potuje skozi nezahtevne, nerazumevajoče tuzemeljske pritlehnosti, je tujec v surovem, prvinskem svetu tuzemeljskih zakonitosti, tako na področju zemeljske ljubezni kot zemeljskih pravil na vseh področjih življenja. Toda tega sveta, ki ga skuša pridobiti za svoje lomljive, krhke moralne formule, Eros noče sprejeti za svojega, zato pa je za svojo neomajno vero v višji smisel na koncu nagrajen. Otrok, rojstvo, novo stvarstvo – to mu da moč, lepoto in čudež božanskega. Svet, h kateremu teži Eros, obstaja … kot sporočilo z onega sveta. Kaj drugega kot to pa je rojstvo???

No, mnenje žensk s tega sveta, ki so prebrale [psi], je bilo zame zelo tuzemeljsko. Nekaj izredno inteligentnih, zrelih in uspešnih žensk se je na neki zabavi glasno spraševalo: “Kaj in zakaj sem sploh s tem tipom, ki je moj partner, mož …?! Kje so ti Erosi, kje so pravi moški???!!!”

Azra Širovnik, pisateljica

 

“Druženje z Erosom je res privlačna in vznemirljiva dogodivščina. V [psi] sem našla marsikaj življenjskega – vsestransko uporabno razumevanje uma s pomočjo REI (naravnost fantastično!), pojasnjeno razliko med spolnim občevanjem in ljubljenjem, podobo veliko popolnejše ureditve družbe, odličen pripomoček za uspešen razgovor in ponovno zavedanje, da se splača delati na sebi in stremeti k Ljubezni. In to vse zgolj ob prvem branju …”

Maša Šiftar de Arzu, diplomatka v Washingtonu, DC

 

“Ta knjiga je kot vodnjak – globlje ko koplješ, čistejšo vodo dobiš.”

Zmago Jelinčič Plemeniti

 

“Čudovito čudno čudo, ta knjiga [psi]. In zgodila se je nam, Slovencem. Meni se zdi to klic, da se prebudimo. Nekateri že slišimo. In čvrst korak, pokončna drža in jasen pogled nam niso več tuji. Že postajamo samozavestni gospodarji, ki zaupajo vase.”

Edvard Golob, inovator in podjetnik

 

“[psi] je več kot le na pogled čudovita knjiga! Je knjiga, ki ti zbistri pogled na svet in ti pomaga razumeti bližnje, je knjiga, zaradi katere postaneš boljši in srečnejši človek, in je knjiga, zaradi katere ob ponovnem branju postaneš še srečnejši in tvoj pogled še bolj bister. To je knjiga, ki jo priporočiš najboljšemu prijatelju in vsem, ki ti nekaj pomenijo.”

Mojca Grebenc, zdravnica

 

“Moj svet ne premore besed, ki bi opisale to čudovito knjigo. Kot da je briljantnega pisca vodila neka nevidna sila – Življenje, ki tudi vsem nam, ki knjigo preberemo, spremeni življenje, na bolje.”

Dr. Damijana Žišt, novinarka in pisateljica

 

“Briljantnost Erosovega duha in življenje sta rodila veliko delo. Delo, ki je s svojo visoko kulturo misli in besede mejnik v slovenski literaturi. Eros, hvala ti, ker si!”

Bojan Maroševič, igralec

 

“To delo je resnično izjemno in težko bi našla bolj izbrane in čudovite besede kot so jih uporabili že drugi bralci. Moram priznati, da mi je knjiga predvsem odprla oči za ljubezen in za to sem ji neskončno hvalezna.

Želim si, da bi ta “učbenik življenja” preplavil svet, da bi dosegel čim več ljudi, saj daje novo upanje v boljši jutri. Lahko nam vrne vrednote, ki se v današnjih časih razblinjajo kot milni mehurčki. Žal mi je le, da te knjige nisem prebrala že veliko prej.”

Brigita Brezovac, večkratna svetovna prvakinja v bodybuildingu

 

“Naključje je hotelo, ali pa je bil morda načrt Življenja, da mi je bilo zaupano zadnje jezikovno brušenje besedila. Nalogo sem sprejela kot izziv, nisem se pa zavedala, kako velik bo ta izziv v resnici, tako jezikovno kot vsebinsko.

Veliko sem spraševala in dobila veliko pojasnil, da sem Erosu sploh lahko sledila na njegovem potovanju od sveta do sveta. In če sem v začetku brala predvsem kot jezikovna čistilka, sem bila v nadaljevanju vedno bolj tudi bralka – kot ženska, žena, mati, predstavnica aktivnega prebivalstva malega naroda. In če sem si kje na začetku skoraj malo prizanesljivo mislila, no, tole je pa že videno, sem bila globoko v besedilu navdušena, pretresena … na koncu brez besed. Kako bi bilo šele, če bi poznala načrt? Moje popotovanje je bilo že brez tega pustolovščina.”

Darja Tasič, lektorica knjige [psi]

 

“Eros me je tako pritegnil, da ga nisem mogla izpustiti iz rok. Popelje me v druge svetove, katerih zgodbe so polne dinamike in tako drugačne, da te ne pustijo hladnega in si želiš še več. Spoznavanje značajev, različnih pogledov skozi potovanje glavnega junaka, ki iščoč popolno ljubezen pomaga vsakemu izmed nas, da najdemo svojo vrednost.

To knjigo preprosto morate prebrati.”

Tanja Tuš, Engrotuš

 

“Pred branjem – strah pred debelino knjige. Po prebrani knjigi – spraševanje, zakaj je tako tanka!”

Rado Pavalec, igralec

 

“Mislim, da še nikoli ni bilo in nikoli več ne bo tako genialnega, sijajnega in pronicljivega razčlenjevanja človeške psihe. Hkrati pa ne bo več tako toplega, človeškega duha, kakršnega imate vi, izjemno dragi, spoštovani gospod Eros. Tisočkrat hvala, da ste mi omogočili to spoznanje.”

Slava Maroševič, igralka

 

“V zadnjih nekaj desetletjih je bilo na svetu zapisanih na tisoče knjig o ljubezni, sreči, pozitivnem razmišljanju, … namenjenih vsakomur od nas – za boljši in lepši svet …

Pa dejansko lahko rečemo, da je naš svet, kot individuum in posledično kot celota, postal lepši in boljši?
Žal ni!
Mogoče je to uspelo redkemu posamezniku, večina zemeljske populacije pa se še vedno »utaplja« v morju resnice, navkljub temu, da je obala ljubezni tako blizu njih …
Ob prebiranju knjige [psi] sem prvič dojela oziroma poosebila določena dejstva, ki so mi omogočila veliko širši pogled na svet. Dale so mi ključ, s katerim počasi a vztrajno odpiram vrata v srce sreče!
Hvala Življenju, hvala Erosu za tako čudovito knjižno delo!”

Alenka Kos, pisateljica

 

“Niti v sanjah si ne bi mislil, da mi lahko kar koli korenito spremeni pogled na svet. [psi] mi ga je, in to čez noč! Prvič dejansko razumem ljudi okoli sebe. To mi je dalo tako obširno novo spoznanje, da je po prebrani knjigi svet zame popolnoma spremenjen.”

Aleš Železnik, Globtel

 


Naročite svoj izvod zdaj.