Metoda REI odpravlja disleksijo

Dragi prijatelji in bralci knjige [psi], zgodilo se je!
Ugledna ameriška publikacija Journal of Psychology and Psychoterapy Research (JPPR) je na sedemnajstih straneh predstavila REI metodo za odpravo disleksije, ki je kot veste plod domačega znanja.


JPPR spada v skupino ene najuglednejših svetovnih znanstvenih publikacij v skupini SAVVY Science Publisher, kjer na posebni platformi izsledke svojih raziskav objavljajo najuglednejši raziskovalci z različnih področij znanosti. Prvič doslej se je zgodilo, da se je v ta krog uspelo prebiti slovencu. Da gre za pomembno odkritje priča tudi dejstvo, da publikacija skoraj brez izjem objavlja samo prispevke, za katerimi stojijo ugledne raziskovalne institucije, kar v tem primeru ni tako. Uredniški odbor je objavo odobril po skrbnem pregledu neodvisnih strokovnjakov na priporočilo britanske znanstvenice Dr. Jelene Mann, Institute of Cellular Medicine, Framlington Place, Newcastle upon Tyne.
http://savvysciencepublisher.com/downloads/jpprv1n2a4/
Disleksija velja za eno najbolj razširjenih in tudi raziskovanih psiholoških motenj. Z njo se vsako leto sooči 5% otrok, ki se želijo naučiti branja in pisanja. Motnja je v stroki doslej veljala za vseživljenjsko in neodpravljivo, poznali pa smo le pristope, ki otrokom olajšajo učne težave. nekaj otrok, ki jim je na domačih tleh s pomočjo nove metode že uspelo, pa dokazuje nasprotno.
Z objavo članka se nova metoda in z njo tudi teorija REI postavljata na naslednjo raven – preizkusu stroke širom sveta. Učinkovitost metode kot jo zagotavlja njen avtor, bi predstavljalo eno največjih odkritij na področju psihologije v zadnjem desetletju.
Objava članka v JPPR knjigo [psi] tako postavlja v povsem novo luč in spodbija številne kritike in skeptike, ki knjigi pripisujejo manjvredno ozadje.
Za knjigo se tako z danasnjim dnem odpira novo poglavje, saj sprejem v krog tako uglednih raziskovalcev ne pomeni zgolj zanimanja s strani stroke ampak tudi izjemno priznanje.
Kljub temu, pa je do splošne uporabe metode za odpravo disleksije še dolga pot, saj prav tisti, ki jo potrebujejo še ne vedo, da sploh obstaja. Vse, ki menite, da lahko in želite k temu pripomoči zato prosim, da delite to sporočilo s prijatelji in znanci, kajti nikoli ne veste kako blizu so včasih ljudje, ki potrebujejo pomoč oni pa ne, kako blizu je rešitev za njihovo težavo. Kot veste je metoda brezplačno dosegljiva vsakomur, ki jo potrebuje. Predstavljena je tukaj.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.