Sporočam, da je na današnji dan (točno dve leti po izidu!) tudi uradno razprodan prvi natis knjige [psi]. Žal tiskarna zamuja z dobavo drugega slovenskega natisa, ker so (kot pravijo) dali prednost nemškemu in angleškemu prevodu. Hrvaški prevod in drugi slovenski natis bosta predvidoma na razpolago od 20. julija.
V nekaterih knjigarnah je verjetno še mogoče dobiti knjigo iz prvega natisa (vem, da ima Natalija na Čopovi majhno zalogo!;-) vendar je glede tega samo vprašanje časa, kdaj bodo slovenske knjige pošle tudi v knjigarnah.


Za tiste, ki bi imeli reklamacijo knjige (zaradi težav pri tisku prvega natisu), smo dali dodatno natisniti nekaj sto izvodov z oznako prvega natisa in boste tako lahko tudi ob morebitni zamenjavi knjige obdržali svojo kodo.
Knjige iz prve naklade se razlikujejo od vseh prevodov in drugega slovenskega natisa po tem, da je z njihovo kodo mogoče preko elektronske pošte osebno dostopiti do pisca. Ta dostop je (in bo) omogočen samo 7777 imetnikom prvega natisa knjige [psi].
Z današnjim dnem pa je vsaka knjiga iz prvega natisa dobila tudi svojo vrednost, saj lahko te knjige odslej prodate založbi nazaj … da, prav ste slišali! 😉 Z današnjim dnem je osnovna cena za odkup knjig polovična od nabavne, vse podpisane knjige pa imajo že v izhodišču dvojno vrednost. Knjige z okroglo številko 1000, 2000, 3000 imajo 4 x izhodiščno vrednost, srečni imetniki čisto prvih serijskih številk, pa imajo z današnjim dnem v lasti knjige z vrednostjo 7.777 eur (to so knjige s serijskimi številkami od 14 do 99).
Knjige s serijskimi številkami od 1 do 13 so trenutno izvzete iz trgovanja, saj so v lasti knjižnih likov in zaradi tega ne smejo biti javno dostopne.
3 knjige imajo izjemno vrednost, to so knjige s serijskimi številkami 77, 777 in 7777 (prvo imam sam). Vsaka od teh pa ima odkupno ceno 77.777 eur (ker sta oba lastnika precej premožna upam, da mi teh dveh knjig trenutno ne bosta prodajala nazaj ;-)) … imata pa oba veliko zaslug pri knjigi, zato sta tudi dobila knjigi s posebnimi serijskimi številkami.
Knjig, ki so bile podarjene preko obrazcev za brezplačne knjige, so začasno izvzete iz odkupa.
Kako poteka odkup:
Če želite svojo knjigo prodati, morate fotografirati sprednjo in zadnjo stran knjige, desni rob s srebrno obrezo, hrbet, sprednjo in zadnjo stran srebrne škatle in stran s serijsko številko (pri tem je treba desno polovico z osebno kodo zakriti). Sedem fotografij nato pošljete na naslov info@psi.si.
Za odkup morajo biti knjige brez večjih poškodb, nepopisane ali drugače poškodovane na kateri koli strani. Tudi srebrne škatle morajo biti v nepoškodovanem stanju.
V sporočilu morate dodati svoje podatke in naslov in ceno, po kateri ste pripravljeni knjigo prodati ali pa vam sporočimo ceno, po kateri smo to knjigo pripravljeni odkupiti. Če se strinjate s ponudbo, lahko knjigo pošljete na poštni predal (številka p.p. bo v odgovoru) in vam bo nakazan dogovorjen znesek.
Izhodiščne cene knjig so zaradi tega, ker je založba trenutno edini ponudnik za odkup, seveda nižje. V primeru povpraševanja drugih kupcev pa bo izbrana najvišja oddana ponudba za odkup.
Na koncu bi rad pojasnil, zakaj sem se odločil za ta odkup.
(ne gre za to, da bi mi preveč pisali! ;-)) … gre za marketinško potezo, ki pa je tokrat namenjena tistim, ki so z nakupom knjige omogočili prevode in njeno nadaljnjo širitev (pa tudi odgovor vsem, ki so trdili, da ni vredna svoje cene! 😉 … za razliko od drugih (nestarinskih) knjig, ki jih najverjetneje lahko prodate zgolj za drobiž, ste z nakupom te knjige postali imetnik majhne premičnine. Ta ima ob svoji (neprecenljivi) vsebinski vrednosti, odslej tudi svojo “materialno” vrednost. Kako se bo ta vrednost sčasoma spreminjala, pa je prepuščeno naključju! 😉
To je hkrati tudi moja zahvala za zaupanje vsem, ki ste ste bili za to knjigo pripravljeni odšteti zahtevano ceno (mnogi celo tako, da niste vedeli ničesar o njej).
Vsem imetnikom prvega natisa knjige [psi] torej čestitke in iskrena hvala za vso podporo!

Eros

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja